For mange er muligheten for å kunne kjøpe eget hus den absolutte drømmen. Når vi først har fått kjøpt eiendommen, bruker vi nordmenn hundretalls millioner i året på å pusse opp og bygge ut. Vi er stolte av våre hjem, og vi liker å ha det meste på stell. Slik var det også for Børge Henriksen. Henriksen, som vokste opp ikke langt fra Bodø i Nordland, hadde i en årrekke jobbet for å spare opp til huskjøp. Drømmetomten med vakker havutsikt ikke langt fra den verdenskjente Saltstraumen, hadde han arvet fra sin farfar, og planene for et arkitekttegnet hus hadde ligget klar på arkitektkontoret i flere år. Etter at Henriksen fikk ja fra banken og endelig kunne gå i gang med bygging av det som skulle bli det ultimate hjemmet, skulle det ta litt over et år før han kunne flytte inn. Etter en lang byggeprosess kunne Henriksen endelig lene seg tilbake med et godt glass rødvin og nyte den fenomenale utsikten. Drømmehjemmet var endelig en realitet, og Henriksen hadde ingen planer om å flytte, noen gang. Det var i alle fall det han tenke.

 

Da Børge møtt Negreanu

Børge Henriksen hadde i en årrekke vært en habil pokerspiller og spilte turneringer både live og på nett flere ganger i uken, men kostnadene med husprosjektet hadde sett en hver ledig krone gå til huset. Nå som prosjektet endelig var en realitet og drømmen var oppfylt, hadde Henriksen igjen tid til hobbyen han hadde savnet så sårt. Sakte, men sikkert vakte Henriksen sine pokerferdigheter til live, og han innså raskt at han nok hadde savnet kortspillet og stemningen mer enn han trodde. De gode pengepremiene var jo heller ikke å forakte. Etter å ha spilt en periode ved ulike norske nettcasino og gjort det relativt godt, i alle fall om man bare telte gevinstene, bestemte Henriksen seg for å oppfylle en drøm han hadde båret på i mange år. Han ville dra til Las Vegas og delta på World Poker Tour. Dette var en drøm Henriksen hadde båret på lenge, og han hadde tilbragt uendelige timer foran tv-skjermen mens han så på de store gutta fighte det ut over pokerbordet. Samme med en liten vennegjeng satte Henriksen seg på flyet og dro over dammen. Vel fremme betalte han buy-in og ventet i spenning på første dag av turneringen. Allerede første dagen skulle en av Henriksens høyeste drømmer bli oppfylt. På første bordet fikk han ta plass rett over en av sine store helter, Daniel Negreanu, også kjent som The Kid i pokermiljøet. Negreanu var alt Henriksen hadde håpet på, hyggelig, reflektert og en formidabel pokerspiller. I mer enn tre timer fikk Henriksen bryne seg på en av verdens ypperste pokerspillere, og gleden var spesielt stor da han klart å bløffe Negreanu med A-2. Turneringen gikk over all forventning for Henriksen. Spiller etter spiller måtte takke for seg, mens Henriksen så sine pokerchips vokse høyere og høyere. Henriksen lå lenge an til å nå finalebordet, men en flott K-K måtte se seg slått da Gus Hansen dro inn flushen på river.

 

 

Henriksen fikk dog mye skryt for sin opptreden, og premiepengene på 159.000 dollar ga helt klart mersmak. Vel hjemme i drømmehjemmet utenfor Bodø innså Henriksen at alt han hadde jobbet for ikke var nok. Han trengte mer, og neonlysene i Vegas kalte hans navn. Henriksen tok en beslutning ikke mange ville turt. Han la ut drømmehuset sitt hos en lokal megler, og satte nok en gang nesen over dammen. Med premiepengene fra hans første WPT og pengene fra hussalget trygt på konto bestemte han seg for å gi seg selv 2 år på å lykkes som profesjonell gambler i syndens by. Om Henriksen lykkes vites i skrivende stund ikke.