Det å kunne leve av å selge eiendom, var drømmen til de 2 unge meglerne Magne Blindheim og Kai Wongraven. Begge jobbet allerede for godt etablerte eiendomsmeglerkjeder, men drømte daglig om å starte egen bedrift. Drømmen skulle bli virkelighet i November 2005 da de to meglerne åpnet sitt første meglerkontor i Bogstaveien i Oslo.

Mange tusen eiendommer er siden solgt av det unge tospannet. Eie Eiendomsmegler har i dag hele 38 kontorer over hele Norge. Totalt har meglerhuset passert 30.000 salg siden den spe starten for mange år siden. Eies strategi har alltid vært å plassere sine kontorer strategisk i alle større byer i Norges land. Eie er i dag Norges største uavhengige meglerkjede som ikke er eid av en norsk bank.

Bakgrunn

Alle meglerene til Eie Eiendomsmegling vet at fornøyde kunder er grunnlag for deres suksess. Skal man tro tilbakemeldinger fra kunder, har kjeden lyktes meget godt med det. I følge eiendomsmeglerportalen.no troner Eies meglere på topp over alle Norges meglerkjeder.

Eie overvåker ikke bare markedet de jobber i, de holder også et nøye øye på alle sine meglere, og transaksjoner blir vurdert nøye etter at handelen er gjennomført. Ledelsen i Eie liker å si: I Eie tenker vi ikke bare på det. Vi snakker heller ikke bare om det. Vi gjør det!

Visjon og fokus på miljøet

Meglerhuset har vunnet utallige bransjepriser de siste årene. Blant annet den høythengende Gullmeglerprisen, samt en rekke andre nominasjoner og priser for deres innovative løsninger.

Eie har aldri vært redd for å tenke nytt, og har brakt en rekke egenutviklede og spennende løsninger til markedet. Eie har også, som første eiendomsmegler i Norge, satt fokus på miljøet. De mener klimatrusselen er vår generasjons største utfordring og oppfordrer alle meglerhus til å ta problemet på alvor.

40% av all energi som brukes i Norge er relatert til bolig og eiendom, og dette ønsker Eie å ta på alvor. Derfor inngikk de nylig samarbeid med Zero. Zero er en miljøstiftelse som jobber med å forbedre utslipp og redusere energibruk i tilknytning til bolig og næring i Norge. Gjennom samarbeidet med Zero tilbyr Eie boligkjøpere både tips til smart energibesparelser og lengre kurs om man ønsker å gjøre større energiendringer i sin bolig eller næringseiendom. Kurs og tips som dette er godt for alle huseiere, for mer effektiv bruk av strøm gir lavere forbruk, og lavere forbruk gir lavere strømregning.

Eie har funnet at flere og flere huskjøpere i dag fokuserer i langt større grad på energibesparelser når de skal kjøpe bolig. Meglerhuset har funnet en nisje i et tøft eiendomsmarked og er i dag uten tvil markedsledende hva gjelder å tilby en grønn kjøpsprosess. Eie ønsker å øke kjøperes og deres egne megleres bevissthet hva gjelder energitiltak. Energimerking for boliger ble innført på det norske markedet for mange år siden, men i følge Eie har det hatt liten effekt og dette ønsker de å endre på.

Eie mener at vi som samfunn og boligeier bør være stolt av å bo i en bolig med så godt energimerke som mulig. I dag er det gjerne eiendommen selv som gir status, mens Eie ønsker vi skal oppnå samme status og stolthet over boligens miljømerke. Meglerhusets innsats for miljøet stopper selvsagt ikke bare ved å hjelpe deres kunder. Selskapet har selv kjøpt inn elektriske sykler til alle sine kontorer over hele Norge. Samtlige meglere oppfordres til å benytte syklene der det lar seg gjøre. I tillegg har de sammen med Zero gjennomført en rekke tiltak på alle sine kontorer for å spare miljøet for unødvendig energibruk. Selskapet har også gode ordninger for de meglerne som velger Elbil i sitt arbeid.

Opptatt av miljøet? Leter du etter en grønn eiendomsmegler? Eie er kjeden for deg.