Privatmegleren er en av Norges nyeste meglerkjeder. Meglerhuset ble etablert i 2004 av Robert Fauske, Christian Berg og såkalt kjendismegler Miguel Sørholt. Med seg på eiersiden hadde trioen også SEB Privatbank. Privatmegleren hadde som målsetning å være litt annerledes fra de andre meglerhusene.

I starten var selskapets strategi å gå utelukkende etter de virkelig dyre boligene, eller luksusmarkedet om man vil, et segment meglerhuset fortsatt er store innenfor. Selv om Norge har et luksusmarked innen eiendom, så trioen tidlig at man ikke kunne fokusere utelukkende på en så liten del av markedet. Privatmegleren så seg tvunget til å endre sin forretningsplan etter bare 2 års drift. I dag selger kjeden alle typer eiendom. Hovedfokus er bolig, spesielt nybygg, men også innenfor næringseiendom har Privatmegleren fått godt fotfeste de senere år.

Skreddersydde pakkeløsninger

Privatmegleren tilbyr det de selv kaller en skreddersydd pakkeløsning. Skal man tro meglerhusets markedsføring, er hver kunde unik, likeså er hver bolig unik. Privatmegleren består av en gruppe meget engasjerte, kompetanserike meglere som benytter seg av de beste løsningene markedet har å tilby. Om du velger Privatmegleren som din megler, være det seg for kjøp eller salg av bolig, kan du forvente en megler som bistår deg hvert steg på veien og sørge for at du til enhver tid får det du forventer, og litt mer. Privatmegleren vet at kjøp av bolig er en spesiell anledning, som mange bare opplever 1 eller 2 ganger i løpet av livet. Derfor er det utrolig viktig at man finner en megler som tar hensyn til nettopp det.

Hva gjør Privatmegleren unik?

Ved salg av bolig eller næringseiendom er prisen som oppnås ofte det viktigste. Privatmegleren bruker derfor mye av tiden på analysering av markedet før de lyser boligen eller eiendommen ut for salg på det åpne markedet. Denne markedsanalysen er Privatmegleren ikke alene om på markedet, men deres egenutviklede analyseverktøy har ved gjentatte anledninger vist seg å være utslagsgivende for prisen som til slutt oppnås.

Privatmegleren har alltid profilert seg som et meglerhussom gjør ting litt annerledes enn alle andre. I tillegg til de standardløsningene alle meglerhus i dag bruker, har Privatmegleren utviklet en rekke verktøy som skal gjøre hele prosessen bedre og mer effektiv for både kjøper og selger. Privatmegleren har blant annet enerett på teknologien KLIKK, som er en programvare kjeden selv har brukt flere år på å utvikle. KLIKK har som hovedoppgave å finne potensielle huskjøpere via dyp analyse av sosiale medier. KLIKK finner via sine kompliserte algoritmer potensielle kjøpere som ikke nødvendigvis er i kjøpemodus når boligen blir presentert på markedet. Med dette verktøyet klarer Privatmegleren å nå et marked andre meglerhus sliter med å komme inn på.

Privatmegleren og Nordea

Privatmegleren er i dag heleid av Nordea. Nordea bank kjøpte i 2007 ut de tre grunnleggerne av selskapet samt SEB Privatbank. Dette var andre gang i Nordeas historie at de bega seg ut på eiendomsmarkedet. Under bankkrisen på 90-tallet solgte Nordea sitt meglerhus for å sikre videre drift av banken. Årene etter salget, var bankens eneste aktivitet innen eiendom via samarbeidsavtaler med mindre aktører i bransjen.

Med oppkjøpet av Privatmegleren meldte Nordea seg atter en gang på i kampen om det Norske eiendomsmarkedet og sørget samtidig for at alle større banker i Norge nå har eget meglerhus. Med på oppkjøpet fikk Nordea 20 meglerkontor, stort sett lokalisert i Sør-Norge. Etter oppkjøpet utvidet Nordea raskt med 10 kontorer til. Alle nye kontor ble etablert i Midt- og Nord-Norge. Privatmegleren er i dag fortsatt en relativt liten operatør på markedet, men de har etter Nordea oppkjøpet oppnådd en stabil markedsandel innenfor nybygg, og eiendom over 4 millioner kroner. Innen dette segmentet har Privatmegleren i dag en markedsandel på nesten 22%.